Architectuur fotografie CBS Onze Wereld

Architectuur fotografie voor Van den Berg Kruisheer Elffers van hun project CBS Onze Wereld.

Architectuur Fotografie CBS Onze Wereld ontworpen door architectenbureau Van den Berg Kruisheer Elffers
Architectuur Fotografie CBS Onze Wereld ontworpen door architectenbureau Van den Berg Kruisheer Elffers

Op vrijdag 12 juni 2015 is het nieuwe onderkomen van basisschool Onze Wereld officieel geopend door wethouder Hugo de Jonge.  Het nieuwe school gebouw is in de plaats gekomen van een bestaand maar inmiddels verouderd traditioneel ogend pand. Hoewel er eerst sprake was van een revitalisering van dit oude gebouw is uiteindelijk door directie en Kind en Onderwijs en Gemeente voor een volledig nieuw gebouw.
Architectenbureau Van den Berg Kruisheer Elffers  heeft hiervoor een volledig nieuw ontwerp geleverd en is daarmee verantwoordelijk voor het eindresultaat. De Van den Berg Groep heeft het project begeleid van ontwerp en directievoering tot bouwtoezicht en is geslaagd hiermee een schoolgebouw op te leveren die een volledig nieuw beeld geeft aan de zestiger jaren buurt waarin het staat. Modern, speels, fris, origineel, groen zijn enkele kernwoorden die aan dit bijzonder fraaie gebouw gekoppeld kunnen worden.
Met zorg is gelet op de beleving van de gebruikers in combinatie met milieu aspecten. Zo zijn bijvoorbeeld alle leslokalen bewust aan de Noordzijde geplaatst terwijl alle openbare ruimtes, waaronder speelplaats en entree juist naar het zuiden kijken. Een slimme keuze waardoor het in de lokalen zomers veel koeler blijft. Een presentatie van de nieuwe school met het ontwerp van architectenbureau Van den Berg Kruisheer Elffers  is hier te vinden.

Voor de Van den Berg groep bij monde van directeur ir. W.P.T. van Zeeland maakte ik al tijdens de bouw enkele architectuur foto’s die hier op mijn website al te zien waren. Na de officiële opening heb ik vervolgens ook fotografie verzorgt van het gebouw in gebruik. Ik heb daarbij gelet op de wensen van de architect om aan de ene kant het gebouw als architectonisch object te benaderen, maar tevens potentiele klanten van Van den Berg te kunnen laten zien hoe het gebouw, de ruimten, zich verhouden met hun gebruikers. Daarbij moesten de aspecten van het ontwerp goed tot hun recht komen: speelsheid van het ontwerp, gebruik van materialen, het transparante en open karakter van het gebouw en functionaliteit.

In mijn benadering voor deze fotografie heb ik eerst een kort interview gehouden met de directeur architect, Winfried van Zeeland. Vervolgens heb ik het gebouw uitvoerig bekeken en gezocht naar de fotografische mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik, op verschillende dagen en momenten de foto’s gemaakt. Daarbij ben ik bijzonder goed geholpen door leerkrachten en leerlingen van CBS Onze Wereld, die zonder uitzondering bereid waren tot medewerking en daarmee het “uitlenen” van mijn ‘modellen’.

Uiteindelijk heb ik op 26 augustus de fotografie aangeboden aan de Van den Berg. Ik ben uiteraard tevreden over de reacties die ik op de foto’s kreeg wat mij sterkt in mijn gevoel dat ik de opdracht gever kan begrijpen, maar hun wensen ook weet om te zetten naar voor hen bruikbare en toepasbare architectuur fotografie. Enkele van deze foto’s vindt u hier en in mij architectuur galerie.
Voor meer informatie en fotografie kunt u contact met mij opnemen of verwijs ik u graag architectenbureau Van den Berg Kruisheer Elffers

Zoekt u een fotograaf voor uw architectuur fotografie? Bent u benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Leer mij kennen, geef me een kans u te tonen hoe mijn werk en werkwijze is en ik garandeer u een vriendschappelijke, plezierige maar ook professionele samenwerking. Ik hoop van harte van u te horen!