Bedrijfsportret op het bouwterrein

Bedrijfsportret Rob van Neck, uitvoerder Visser en Smit Bouw Prinses Maxima Centrum Utrecht

 

Vandaag maakte ik een bedrijfsportret bij gelegenheid.

Zoals waarschijnlijk bekend ben ik nu ruim een jaar de projectfotograaf voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Visser & Smit Bouw BV realiseert hier met ProLiberis,  HOMIJ Technische Installaties en Kropman Installatietechniek een ontwerp van LIAG architects.
Een schitterend project gerealiseerd door schitterende mensen en voor schitterende mensen. Nog 26 weken bikkelen en de klus zit erop. Dan staat er een enorm gebouw die alle bedden voor de kinderoncologie concentreert in één gebouw in Nederland. Uniek in Europa en eigenlijk in de wereld. Vandaag maakte ik een bedrijfsportret bij gelegenheid.

Ongeveer twee keer per maand bezoek ik de bouwplaats en kruip door de verdiepingen, langs de stapels constructie elementen en vele hard werkende bouwvakkers. Schotten, Britten, Polen, Nederlanders, van alles wat vind je er.
Rondom het gebouw in wording zelf licht nog een enorm terrein waar de vrachtwagens, kraanwagens, betonmolens, shovels etc. af en aan rijden. En natuurlijk de werklui rondlopen.

Vandaag kwam ik zo de uitvoerder Rob van Neck tegen tijdens zijn controle ronde. Een hartelijke en deskundige kerel. Gewapend met een schrijfbord en diverse plattegronden noteert hij alle aandachtspunten. Het is een rustige dag, de vrijdag na Hemelvaart en het beloofd een zeer warme en zonnige dag te worden.
De zon staat nog laag. Het is vroeg in de ochtend. Ik vraag hem even te blijven staan, draai mijn Tilt Shift lens van m’n camerabody en vervang deze snel door de standaard 24~70/2.8 lens. Collega Kees staat vlakbij en ik duw hem m’n opzetflitser in de hand.
“Even zo, daar richten, hand niet voor het infrarood oog”. Korte commando’s aan ad hoc assistent Kees. “Even schrijven Rob” vraag ik en druk af. De zon achter Rob gepositioneerd voor rimlicht, de flitser om het silhouet in te vullen. Hij staat erop.
Op naar de koffie en dan naar huis. Tevreden keer ik huiswaarts met een SD kaartje vol bouwfoto’s én een bedrijfsportret bij gelegenheid van Rob.