Burlende herten in Hoge Veluwe

September zou de maand zijn om Edelherten al burlend te horen en te zien in onder andere het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aangezien het al een langer gekoesterde wens was dit ‘spektakel’ eens zelf te bewonderen en te fotograferen was  het weekend van 20 t/m 22 september gepland om de Edelherten te zoeken.

De Veluwezoom biedt enkele goede observatie kansen om de Edelherten te zien. Vanuit het observatie punt Elsberg waren de dieren behoorlijk te zien. Echt dichtbij kwamen ze op de Hoge Veluwe zelf. Daar wordt voer gestrooid waar niet alleen de Edelherten en soms Moeflons op af komen, maar vooral ook hordes fotografen die deze “Tamme wilde Edelherten”  in hun zogenaamde natuurlijk habitat willen vastleggen. En geef ze eens ongelijk: het is en blijft een spektakel het Hert een roedel Hindes voor zich uit te zien drijven richting uitgestrooide appels en voer. Vooral als er wat ander mannen bijkomen die met veel imponeren en als je geluk hebt gewei gekletter wat hindes van de ander afsnoept.
De Wildbaan in de Hoge Veluwe is helaas duur (entree in het park verplicht) maar geeft wel enorme trefkans op burlende Edelherten van zeer dichtbij met prachtige geweien en met wat geluk een gevecht.

Wildbaan De Hoge Veluwe
Wildbaan De Hoge Veluwe