Fotografie van woningen

Fotografie van woningen, mijn nieuwe dienst voor huizen verkopers.

Huis verkopen? Zorg voor de juiste foto's!
Huis verkopen? Zorg voor de juiste foto’s!

 

Fotografie van woningen.
Met ingang van dit jaar zet ik mijn kennis en ervaring van de Google bedrijfspanorama ook in voor fotografie van woningen.
Vorig jaar, medio oktober 2015 maakte ik kennis met de in Dieren gevestigde onderneming Newhouse Photography van Jan-Willem Nieuwenhuize en zijn vrouw Marieke. Al langere tijd fotograferen zij zogenaamde real estate voor makelaars. Woonhuiseigenaren die hun woning willen verkopen willen hun onroerend goed uiteraard op zo’n mooie en aantrekkelijk mogelijke manier op de website van de makelaar laten zien.
Newhouse Photography in Dieren weet uitstekend in die behoefte te voorzien. Eind 2015 werd aanvulling gezocht bij het kleine team fotografen en kwam ik met hen in contact. Na een uitgebreide kennismaking en enkele malen samenwerken met verschillende projecten klikte het snel. De hierbij gehanteerde zogenoemde 360 graden fotografie is mij goed bekend, evenals de architectuur fotografie.
Bij fotografie van woonhuizen zijn er een aantal specifieke details waarop gelet moet worden om zo het doel van de foto’s, de verkoop van het huis, zo goed mogelijk te bevorderen. Door gebruik te maken van de juiste standpunten, specifieke lenzen en een professionele nabewerking worden de te verkopen woonhuizen aansprekend in beeld gebracht, meestal gecombineerd met 360 graden panorama’s.

Voor de fotografie van woonhuizen  zijn verschillende ‘pakketten’ beschikbaar die door Newhouse Photography en mij worden aangeboden.
Bij elke opdracht maak ik een serie normale foto’s van hoge kwaliteit van alle ruimtes in het gebouw. Ik zorg daarbij voor sfeer, met zo min mogelijk storende elementen, en laat daarbij het ruimtelijke ontwerp en de kenmerkende elementen van het woonhuis goed zien. Technisch zijn de foto’s uiteraard prima in orde door gebruik van de beste apparatuur en ruime ervaring. Voorafgaand aan de fotoreportage wordt de verkoper goed geïnformeerd over de te nemen voorbereidingen. Vervolgens kom ik op het afgesproken moment om de woning te fotograferen. Vaak komt het voor dat ik in samenspraak met de verkoper alsnog wat aanpas.
Behalve de fotografie van de woning zelf fotografeer ik ook de omgeving. Ik maak een rondje in de omgeving  van het huis zodat  potentiële kopers een indruk kunnen krijgen van de omgeving waarin het woonhuis staat.

Naast de huizenfotografie maak ik ook 360 graden panorama’s van het interieur. Deze 360 graden panorama’s van bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer etc. stellen geinteresseerden in staat om het huis virtueel te bekijken nog voordat er een feitelijk bezoek is gepland.
Een mooi en uitgebreid pakket bestaat uit de fotografie met 360 graden panorama’s van het woonhuis waarbij alle ruimtes in het huis worden opgenomen. Dit maakt het mogelijk de panorama’s logisch aan elkaar te koppelen zodat er, net als bij een Google bedrijfspanorama, een echte virtuele rondgang ontstaat. Bij de betere makelaar kan de virtuele rondgang tegenwoordig driedimensionaal bekeken worden met een Virtual Reality bril zoals de Occulus Rift.
Tot slot lever ik ook een moderne en goede video waardoor een maximale exposure van het woonhuis ontstaat.

Voor elk type huis, van lagere tot hogere prijsklasse is er dus een fotografisch pakket op maat beschikbaar, en voor ieder budget.

Gaat u uw huis verkopen zonder makelaar of bent u als makelaar op zoek naar een betrouwbare fotograaf om adspirant kopers en andere geïnteresseerden van sfeervolle en technisch hoogwaardige fotografie te voorzien? Neem nu vrijblijvend contact met mij op. Samen met Newhouse Photography zal ik u tot uw volle tevredenheid van dienst kunnen zijn.