Geef me interieurfotografie met kleur en sfeer

Een van de eigenaren van een nieuw op te starten bedrijf belde me. Op een bedrijven terrein in Rotterdam werd namelijk hard gewerkt aan VR4PLAY, een virtual riality onderneming die zogenaamde Game Cubes verhuurd. Deelnemers kunnen dan met de nieuwste apparatuur een totale virtuele beleving krijgen met games.
De nieuwe website was inmiddels enigszins gevuld met zelf gemaakte foto’s, maar die waren zonder sfeer of kleur. Dat moest veranderen met nieuwe interieurfotografie!

Virtual Reality is tamelijk ‘hot’, dus een gaming hal met high tech virtual goggles, thja, dat is gaaf. Je wordt er welkom geheten door een enthousiast team. Direct bij de ingang staat een tot gezellige bar omgebouwde bouwkeet. Zodra je er omheen gelopen bent sta je in een flinke ruimte, gevuld met gezellige picknicktafels die uitkijken op de Cubes. In de Cubes staan de deelnemers. 3D brillen op, koptelefoon en een soortsticks in de handen die de bewegingen van arm en handen registreren. Boksen, zombies verjagen, achtbaan racen of jezelf onderdompelen met een Blauwe vinvis; ze hebben tientallen belevenissen voor je in petto.

Het budget is voor een startend bedrijf altijd een issue. Hoewel de lasten voor de baten uitgaan snap ik dat goed. Het moet allemaal maar weer terug verdiend kunnen worden en als je starter bent ben je voorzichtig. Afgesproken werd daarom dat ik in ongeveer 2 uur tijd bij VR4PLAY het interieur vast ging leggen.
Belangrijk was uiteraard de verlichting en met zo’n handige remote konden we de kleur van de led lampen mooi sturen. Groen, blauw, rood, gelig  en alles wat er tussen zat. Soms verzetten we een sfeerlamp. Alle interieurfotografie gebeurd hier met lage iso waarden en dus lange sluitertijden. De modellen moeten dus goed stil staan want sluitertijden van enkele seconden zijn geen uitzondering. Flitsers gebruikte ik hier niet. Dat zou teveel tijd gaan kosten om de flitsers die in de opnames te betrekken. En tijd kost geld; denk aan het budget!

Alles is van een statief gemaakt. De modellen lieten zich gewillig afleiden van hun virtuele beleving. Kost soms moeite hoor!
VR4PLAY is een prachtig klein bedrijf vol enthousiaste initiatiefnemers. Ik kan iedereen alleen maar aanraden het zelf te gaan proberen. Wedden dat je verslaafd raakt?