Interieurfotografie voor Hotels

Interieurfotografie voor het luxe segment. Hotels, Wellness, Conference, Real Estate en Bedrijven.

Interieurfotografie hotelkamer
Interieur hotelkamer Mainport by Inntel Hotels te Rotterdam

Perfecte interieurfoto’s zijn onmisbaar voor een goede marketing of campagne. Interieurfoto’s die een lifestyle tonen om klanten te overtuigen, sfeervolle beelden laten zien van bijvoorbeeld hotelkamers of wellness, foto’s die de interesse wekken van klanten; ze zijn voor potentiële klanten doorslaggevend bij het maken van de keuze precies dat ene Hotel te boeken, naar dat conferentieoord te gaan of uitgerekend bij dat restaurant te gaan dineren.

Interieurfotografie hotelkamer
Interieur hotelkamer Mainport by Inntel Hotels te Rotterdam

Om mijn portfolio uit te breiden met high end Hotelkamers heb ik contact gezocht met 2 hotels in Rotterdam. Mijn insteek was simpel: ik zocht hotelkamers om interieurfoto’s te maken voor mijn portfolio en als tegenprestatie ontvangt het hotel de interieurfoto’s voor eigen gebruik.
Voor de betere Hotels toch een zeker risico. Ik zou die foto’s namelijk gaan gebruiken voor een portfolio en dus komt een hotel zo in de spotlight te staan.
Gelukkig waren beide hotels er snel van overtuigd dat ik hun kamers representatief in beeld kon brengen. De marketing afdelingen hebben mijn website en foto’s bekeken en gaven vervolgens snel toestemming. Zo mocht ik voor Mainport by Inntel Hotels , een 5 sterren hotel in het centrum van Rotterdam, schitterend gelegen bij de Leuvehaven en Erasmusbrug en voor het Van der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp, een 4 sterren Hotel, goed gelegen aan de ringweg Noord bij de A13, tegen Diergaarde Blijdorp aan (je kan de IJsberen zien lopen) enkele kamers fotograferen.

Van Der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp

Interieurfotografie Van Der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp.Ik gebruik 2 technieken om zo de meest optimale foto te krijgen in de nabewerking. Enerzijds zorg ik door verschillende opnames te maken een maximaal dynamisch bereik te creëren.
Tegelijkertijd maak ik extra opnames met gebruik van flitslicht, waarbij ik zorg op die manier details en belangrijke elementen extra uit te lichten.
Door in de nabewerking al deze opnames, soms wel 20 van één standpunt, te combineren weet ik zo een sfeervolle interieur foto samen te stellen.

Van Der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp
Interieurfotografie Van Der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp.

De nabewerking van de interieurfoto’s van de hotelkamer hebben veel zorg gekregen. Plooien in beddengoed worden gladgestreken, verlichting wordt realistisch benadrukt, contrast wordt aangepast om de juiste emotie en sfeer te krijgen, storende onderdelen worden verwijderd etcetera. Al met al wordt per beeld veel tijd besteed aan de nabewerking om zo een vlijmscherpe foto te realiseren waarin alles klopt en aantrekkelijk oogt.

Na afloop heb ik in persoonlijke gesprekken met de hotels de foto’s besproken waarbij ik uitdrukkelijk de ongezouten mening heb gevraagd. In beide gevallen waren de Hotels zeer enthousiast over de interieurfoto’s, getuige de mooie recentie die ik van Mainport by Inntel Hotels kreeg: quote: “Erg prettige samenwerking gehad. Martin was professioneel en vriendelijk. Foto’s waren van zeer goede kwaliteit. In de toekomst zeker voor herhaling vatbaar. Tessa – team Mainport, by Inntel Hotels”

Wilt u na het lezen van bovenstaande uw interieurfoto’s ook upgraden met door mij gemaakte reportage?
Neem een kijkje op mijn webpagina of maak direct een afspraak!