Stamceldonatie

Homepage Matchis
Fotografie Stichting Matchis, Nederlands centrum voor stamceldonatie ten behoeve nieuwe website.

Eind 2017 kreeg ik het verzoek foto’s te maken voor de nieuwe website van Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonatie waar stamceldonoren worden gematched met patiënten. De foto’s moesten fris, een consistente kleur en sfeer hebben en toegesneden op de doelgroep van Matchis; jongeren van 18 tot 35 jaar.

Stamceldonatie is vaak van levensbelang voor patiënten met bloedkanker zoals Leukemie. Binnen de eigen familie is de kans op een goede match tussen patient en donor slechts 30%, de matchkans buiten de familie minimaal. Vandaar dat in Nederland Matchis altijd op zoek is naar nieuwe stamceldonoren om zo de match factor te vergroten. Zij doen dit zeer professioneel en deskundig en met het hart op de juiste plek. Wat een bevlogen mensen!

Homepage wesite stichting Matchis, Nederlands Centrum voor Stamceldonatie
Zeer bevlogen vrijwilligers stichting Matchis.

Voor deze opdracht heb ik samenwerking gezocht met Joris Aben, mijn inmiddels vaste partner als het gaat om grotere projecten. Gedurende een aantal dagen hebben wij de modellen op verschillende locaties bezocht en gefotografeerd. Zo zijn we aanwezig geweest op de introductiemarkt bij de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en in Leiden bij het Leids Universitair Medisch Centrum en de omgeving daarvan.

Homepage wesite stichting Matchis, Nederlands Centrum voor Stamceldonatie
Spontaan. De bereidheid mee te werken is hartverwarmend.

Het is opvallend hoe bereid en welwillend veel studenten zijn; bereid om zich te laten fotograferen en Matchis in de gelegenheid te stellen de foto’s voor diverse doelen te gebruiken. Zonder problemen lieten de meesten zich meevoeren naar een juiste plek, vertrouwend op onze deskundigheid en de doelstelling van Matchis. Geweldig.

De nieuwe website (gemaakt door internetbureau Kees) is inmiddels in de lucht en is te bewonderen op www.matchis.nl.

Inmiddels ben ik bezig met de vervolg opdracht om het donor proces te fotograferen. Daarover later vast meer. Voornu wens ik Matchis extreem veel succes toe met hun website maar vooral de werving van goede stamceldonoren!