Nieuwsbrief M-Art #5 is uit!

Hieronder de tekst van mijn nieuwsbrief M-Art#5. De nieuwsbrief voortaan direct ontvangen?

Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief onderaan dit bericht!

Prinses Maxima Centrum – Beer Industrie – Caressa Dierenziekenhuizen – Open Monumentendag – Huisdier op de foto
View this email in your browser
Het heeft lang geduurd. Te lang eigenlijk voor deze Mart #5 alweer. De reden? Eigenlijk is er maar 1: het gaat goed.
De afgelopen maanden heb ik zo veel nieuwe contacten gelegd en projecten gestart dat het er simpelweg niet van is gekomen jullie te informeren over alle ontwikkelingen. Zie het maar als een goed teken.
Snel dus naar waar het om gaat; wat is er zo allemaal gebeurd en wat staat er allemaal op stapel.

Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Om met het op dit ogenblik misschien wel belangrijkste project te beginnen; de bouw van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Zoals ik eerder schreef volg ik de bouw vanaf maart dit jaar en zal de totale bouwtijd tot einde 2017 doorgaan. Een belangrijk moment was echter 13 oktober 2016 toen het hoogste punt werd gevierd met feest en pannenbier. Het totale centrum bestaat straks uit 3 hoofdgebouwen waarvan het grootste enkele parkeerlagen zal hebben en ongeveer 4 etages waar onderzoek wordt gedaan. Het hoogste punt van deze 6 etages tellende onderzoeks vleugel is dus bereikt terwijl aan de andere 2 gebouwen nog hard wordt gewerkt.

Op dit moment is er overigens al een Prinses Máxima Centrum dat is gehuisvest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis dat tegenover het nieuwe complex ligt. Voor dit huidige Centrum maakte ik alvast een Google Bedrijfs tour om zo bezoekers en patiëntjes thuis alvast te kunnen laten zien hoe het centrum er van binnen uitziet. Niet alleen handig voor de ouders omdat ze een uitstekende indruk krijgen waar ze moeten zijn, maar ook voor de kinderen die samen met pa en ma op de bank thuis vertrouwen kunnen krijgen waar ze mogelijk straks langere tijd zullen verblijven.

Kijk zelf eens binnen

Wil je ook meer weten over een Google bedrijfstour voor jou school, praktijk, bedrijf of winkel. Bel of mail me gerust.

Beer Industrie en Enin Media Services

Met tussenkomst van Enin Media Services  ben ik gevraagd contact op te nemen met Beer Industrie. Deze specialist op het gebied van bevestiginsmaterialen en gereedschappen is bezig een nieuwe website te ontwikkelen met een daaraan gekoppelde webshop. Het is een echt familie bedrijf waar vader Wim Beer samen met zijn dochters al jaren het Maasvlakte en Europoort gebied bedienen. De sfeer is ontspannen maar professioneel.  Belangrijke klanten van Beer Industrie zitten in het havengebied van Rotterdam. Directeur eigenaar Wim Beer ziet al van verre of het een drukke dag wordt of niet. “Staan de kranen omhoog, wordt het niks, maar staan de kranen laag dan is er bedrijvigheid in de haven wat voor Beer Industrie een goed teken is.

Caressa Dierenziekenhuizen

Bij de opening van het nieuwe moderne Caressa Dierenziekenhuis aan de Goudsesingel 97 in Rotterdam heb ik de eigenaar Isha Swartz ontmoet. Niet lang daarna hebben we afgesproken dat ik dit nieuwe dierenziekenhuis zou voorzien van de Google bedrijfspanorama. Behalve natuurlijk dat Google deze als informatie op Google Maps en zoekresultaten toont, koos Caressa ervoor de tour ook te gebruiken als onderdeel van hun website. Het resultaat is zo modern en interactief dat ik het graag als voorbeeld laat zien. Want dit is slechts 1 van de vele mogelijkheden waarop je een Google tour kan integreren in een website.
Inmiddels ben ik samen met Caressa ook bezig hun vestigingen in Hoofddorp, Heemstede, Delft en Rotterdam te voorzien van een panorama. Nieuwsgierig naar het echte werk?Kijk op hun website en wandel zo naar binnen!

Panoramafotografie Open Monumentendag

Deventer Verhaal gunde mij een opdracht bedoeld voor de Open Monumentendag dit jaar. Centraal in Deventer staat de enorme Grote- of Lebuïneskerk. Als je Deventer komt inrijden is deze kerk al onmiskenbaar als icoon van Deventer langs de IJssel te zien. Voor de open momnumentendag organiseerde Deventer verhaal dit jaar voor deze kerk enkele grote displays met panorama foto’s genomen vanaf de toren.
Op een prachtige zonnige dag heb ik toegang gekregen tot het klokkenhuis helemaal bovenin de toren om daar, kijkend naar 4 richtingen panorama’s te maken. De klim over de kronkelende 220 treden tellende trap naar boven is absoluut de moeite waard.
Tijdens de open dag zijn met 4 displays de forse prints van de panoramafoto’s tentoongesteld. De afdrukken zijn verzorgd door Arca Printers en supplies in Moerdijk. Van het proces heb ik onderstaande korte film gemaakt:
Printing Panoramafotos Open Monumentendag 2016
Bekijk hier de “making of” van de prints door Arca Printers en Supplies

Je huisdier op de foto

Paarden, honden, katten, vogels enzovoort, het kan allemaal op de foto. De huisdieren zoals honden of katten kunnen de studio in, voor het grote werk zoals paarden, koeien, schapen breng ik de mobiele studio gewoon naar het dier.
Voor het ‘normale’ studiowerk ga ik uit van ongeveer 1 uur. Het huisdier moet op haar gemak zijn en een leuke houding is natuurlijk belangrijk. Het baasje is altijd in de buurt zodat het dier ontspannen gefotografeerd kan worden.
Het gebruik van de mobiele studio kost meer tijd. In een goede overdekte en liefst af te sluiten ruimte wordt eerst de benodigde achtergrond en verlichting voorbereid. Het daadwerkelijke fotograferen duurt weer ongeveer 1 uur.Afhankelijk van de wensen wordt de foto (of foto’s) op zeer hoogwaardig papier afgedrukt, zoals Baryta, voor een klassieke look. Of bijvoorbeeld een meer moderne uitvoering op dibond of aluminium.
Bovenstaande hond Fonzi is gefotografeerd in de studio en groot afgedrukt op dibond met een acryl afwerking.

M artifacts:

  • Wist je dat ik alweer enige tijd een vernieuwd website heb? Modern, schaalbaar en uiteraard mobiel vriendelijk.
  • Wist je dat tegelijkertijd mijn aanbod aan fotografie is toegenomen? Niet alleen meer Landschap, Architectuur en Panorama’s, maar Fotografie | Video | Workshops.
  • Wist je dat Honcdesign als mijn vaste ontwerpburo mijn huisstijl daarom op verzoek heeft aangepast?
  • Wist je dat ik inmiddels 105 woonhuizen heb gefotografeerd ten behoeve van Funda?
  • Wist je dat ik inmiddels al 86 journalistieke opdrachten heb uitgevoerd en een bijna evengroot aantal foto’s op de voorpagina heb gemaakt?
  • Dat ik nog lang niet klaar ben met fotograferen en altijd open sta voor creatieve opdrachten?