Paarden Fotografie Montferland

 

FINE-ART PAARDEN FOTOGRAFIE MONTFERLAND

Paarden fotografie Thor

 Foto: Fjordenpaard Thor van Annemieke Blokzijl, Puur Beweging.

Vandaag zal ik samen met Joris Aben een bezoek brengen aan Pferdehof Montferland in Emmerich am Rhein. We hebben het verzoek gekregen een echte Quarter Horse mooi op de foto te zetten, iets wat we natuurlijk graag doen.  Ik heb eens gezocht naar wat een Quarter Horse zo bijzonder maakt en Wikipedia is dan natuurlijk een mooi begin punt.

Het ras blijkt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten te komen, wat op zich misschien niet zo verbazingwekkend is, maar het ras is ontstaan uit kruisingen met echte Engelse volbloeds. Het blijken echte sprinters te zijn en blinken uit in races van 400 meter , vandaar de naam Quarter, een kwart mijl. De achterbenen zijn extra ontwikkeld, ik neem aan vanwege deze kracht explosie op de korte afstand.

Joris en ik willen deze Quarter Horse weer op een klassieke manier fotograferen; liefst zonder hoofdstel of zadel; gewoon ‘puur’. Voor de pose, hoewel bij een paard nooit helemaal te controleren,  zoeken we weer naar een elegante houding. De mobiele studio die we speciaal voor dit doel hebben opgebouwd en samengesteld zal ons helpen de juiste sfeer in het beeld te krijgen. Studio lampen ontbreken uiteraard niet.

Hopelijk kan ik jullie allen binnenkort het resultaat laten zien van deze spannende en uitdagende dag.

Mart Stevens Project Fotografie
Van der Helmstraat 274
3067HL Rotterdam
Tel. 0031630962440

Bekijk ook mijn eerder blog over dit onderwerp op http://www.martstevens.com/fine-art-paarden-fotografie