Panoramafoto Dagelijks Lekker

Panoramafoto in opdracht voor winkel en restaurant Dagelijks Lekker

panoramafotografie
Panorama restaurant Dagelijks Lekker

Winkelketen en restaurant Dagelijks Lekker benaderde mij recent een panoramafoto te maken
Aan de Spuistraat 69 in Den Haag werd een nieuwe winkel geopend, de 9e al inmiddels. Voor de aankleding van hun winkel annex restaurant zochten zij iemand die een panoramafoto kon maken. Haast was geboden, want 9 maart zou de winkel al worden geopend.

De datum is helaas niet gelukt. Immers de weersomstandigheden moeten meezitten voor een aansprekende foto. Het wachten was op een goede zon met tegelijkertijd voldoende tekening in de lucht. De locatie voor deze panoramafoto is door Dagelijks lekker zelf bepaald. Het moest het Plein worden, gelegen vlak bij het Binnenhof in Den Haag. De Spuistraat is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het Plein.

panoramafotografie
Aankleding Dagelijks Lekker, Spuistraat 69 Den Haag

 

Voorafgaand aan de foto bepaal ik uiteraard de beste hoek en compositie. Door gebruik te maken van de bestrating accentueer ik de wijdsheid van het Plein; de lijnen lopen uit elkaar.
Volgens alle boekjes moet je natuurlijk zogenaamde leading lines hebben. Ik ben graag dwars en laat deze lijnen lekker het beeld uitlopen. Daartintegen zorg ik wel dat aan beide kanten de bomen je in het beeld houden. De verschillende licht an schaduw partijen maken de panorama verder interessant om naar te kijken. Door in het centrum van het plein loopt een lichtere baan. Heb ik toch een soort leading line.

Panoramafotografie is geweldig omdat de panorama’s een enorme weidsheid laten zien. Nog mooier wordt het als de panoramafoto vervolgens groot wordt afgedrukt. Dat heeft Dagelijks Lekker goed door, want de afdruk van deze panorama is uiteindelijk ruim 3 meter lang geworden.
Inmiddels is bekend geworden dat er meer nieuwe zaken zijn gepland waarvoor ik ook de panoramafotografie zal verzorgen. Deze winkels en rasturants liggen verspreid over Nederland en zullen allemaal hun eigen unieke lokale panoramafoto krijgen als aankleding van het interieur. Ik kan uiteraard niet wachten om weer aan de slag te gaan!