Portret Breda International Airport

Portret piloot op Seppe, Breda International Airport.

beroepsportret
Portret Ron Stevens, piloot op vliegveld Breda International Airport Seppe.

 

Piloot worden, ook al is het uit liefhebberij, is niet iets wat je eventjes doet.  Een enorme hoeveelheid theoretische kennis en uren oefenen in een toestel gaan hieraan vooraf. De opleiding tot piloot duurt dan soms ook jaren.  Als mijn eigen broer uiteindelijk slaagt voor zijn brevet op Breda International Airport pak ik natuurlijk mijn fototas en rijd naar Seppe om een mooi portret te maken.
Mijn doel was een portret te maken die bij wijze van spreken uit een film geknipt had kunnen worden. De sfeer in dergelijke “Hollywood” films is soms moeilijk te grijpen maar ze hebben iets donkers, iets duisters en ingetogen kleuren. Een mooie uitdaging dus een mooi portret van een piloot te maken op Breda International Airport Seppe.

Voor deze gelegenheid heb ik Joris Aben weer meegevraagd, een uitstekend en zeer ervaren huwelijksfotograaf waarmee ik het goed kan vinden. Al eerder werkte ik al samen met hem, zoals met onze mobiele studio voor paarden of tijdens  de gekloonde hond.
Samen verzamelden we onze flitsmateriaal, Profoto, Canon, Nikon, Elinchrom en de nodige zenders van Pocketwizard, een tas vol statieven en we waren onderweg.

Portret Ron Stevens, piloot op vliegveld Seppe Breda met de Aquila

Ron heeft zijn opleiding gevolgd in een toestel wat Aquila heet, een laagdekker met 1 propellor. Op zich leuke toestellen en gezien de combinatie van piloot en het bijbehorende vliegtuig misschien de meest logische keuze voor dit portret van een piloot. Bij aankomst bleken echter al deze toestellen in gebruik zodat we alleen bovenstaande foto snel konden maken voordat hij weer opsteeg. De beschikbaarheid van een Cessna 206  maakte echter alles goed, een mooie stoere hoogdekker van Elly en Patrick Suverein. Het toestel zou binnenkort definitief naar Zuid Afrika vertrekken voor ‘bush flying’ dus we hadden eigenlijk geluk deze nog te kunnen gebruiken als decorstuk.
Het toestel werd op zijn (of is het haar) plek gemanoeuvreerd, de vloer werd voor zover mogelijk schoon gemaakt en we konden aan de slag.

 

4 flitsers, 1 Profoto B1 met octabox, 1 Elinchrome Quadra en natuurlijk een schitterend toestel en model!

 

Voor de verlichting van het toestel kozen we voor 2 Speedlight flitsers aangestuurd door een Pocketwizard aan weerszijde van de vleugels. De achterzijde van het toestel werd door een derde Speedlight verlicht. Om verstrooiing van het licht tegen te gaan werd deze afgeschermd met een karton.  Grootste uitdaging hier was het licht zodanig te richten en af te schermen dat er geen ongewenste “hotspot” reflectie ontstond.  In de cockpit stond een laatste speedlight met geel gel.
Ron werd verlicht door een Profoto B1 met RFI Octabox als hoofdlicht terwijl op afstand, links een Elinchrom Quadra als kick light klaarstond voor extra definitie in het model.

In de postprocessing zijn storende elementen verwijderd en heeft de foto de uiteindelijk gewenst look and feel gekregen waarbij extra aandacht is besteed om het gewenste filmische karakter op de foto te krijgen.
Speciale dank gaat natuurlijk uit naar de bijzonder attente medewerking van Breda Aviation en Elly Suverein van de  D-EWUP oftewel “Wuppie”. Zonder hun medewerking en vertrouwen in onze zorgvuldigheid met de extreem dure toestellen was de opname nooit gelukt.