Project fotograaf Prinses Máxima Centrum

photocrati galleryGekozen als project fotograaf bouw Prinses Máxima Centrum.

Met een enorm gevoel van trots kan ik melden geselecteerd te zijn als de project fotograaf die het volledige bouwproject van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht zal vastleggen. Mijn fotografie zal gebruikt worden door de opdrachtgever, het Prinses Máxima Centrum en zo mogelijk door Visser & Smit Bouw, de aannemer van dit internationaal bekende en prestigieuze project.
Met dit project is een tijdsbestek van ongeveer 2 jaar gemoeid in welke periode ik als project fotograaf met een zekere frequentie het bouwterrein zal bezoeken. Ik ben bijzonder verguld en trots met deze opdracht voor project fotografie.

Het Prinses Máxima Centrum wordt gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’, een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw bv en HOMIJ Technische lnstallaties bv met Kropman lnstallatietechniek bv. (bron Visser & Smit Bouw)
Op 8 februari is in bijzijn van Minister Schippers en 400 aanwezigen waaronder kinderen die bezig zijn met hun strijd tegen kanker de eerste paal geslagen. Met dit centrum wordt kennis en expertise op het gebied van kinderoncologie geconcentreerd.
De nieuwbouw waarvan op 8 februari de eerste paal werd geslagen is eind 2017 gereed, waarna het Prinses Máxima Centrum begin 2018 voor alle kinderen met kanker in Nederland de deuren zal openen.  Met een eerste afdeling werd in 2014 begonnen binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daar worden kinderen met vaste tumoren van uit heel Nederland en kinderen met alle vormen van kanker uit de Utrechtse regio behandeld. Ook de research afdeling is inmiddels gestart in Utrecht. (bron persbericht Prinses Máxima Centrum)

photocrati gallery
Foto van de maand april 2016

Al langere tijd heb ik contact met de verantwoordelijke van het te bouwen centrum. Ik heb al enkele symposia in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam gefotografeerd en mocht daar onder andere het vertrek van Dhr. Prof R. Pieters vastleggen, de huidig medisch directeur en bestuurslid Raad van Bestuur van het te bouwen Prinses Máxima Centrum. Ook mijn vrijwilligerswerk als fotograaf bij Against Cancer gaf aanleiding tot gezamenlijke gespreksstof en blijk van betrokkenheid .
Door deze ervaring kan ik de bouw van het Prinses Máxima Centrum niet alleen zien als bouwproject, maar kan ik het in een bredere context plaatsen.
Ik bleek niet de enige te zijn die belangstelling toonde om het bouwproject van het Prinses Máxima Centrum te fotograferen. Uiteindelijk heb ik door mijn technische uitvoering als project fotograaf en met mijn aantoonbare betrokkenheid, mijn duidelijk uitgewerkte plan van aanpak, motivatie en enthousiasme iedereen kunnen overtuigen en ben ik gekozen als de project fotograaf om dit grootse project vast te leggen.

Maandelijks zullen foto’s verschijnen in zowel interne als externe PR van het Prinses Máxima Centrum zoals nieuwsbrieven en internet. Iedere maand wordt bovendien de foto van de maand vertoond op onder ander hun Facebook pagina.
Hoe en in welke vorm het totale project na voltooiing zal worden samengevoegd is nog onderdeel van overleg maar ik heb daar uiteraard al aardig uitgewerkte ideeën over.
Op termijn gaan we hier zeker over verder brainstormen en zal ik hier in mijn blog zodra mogelijk aandacht aan besteden.