Reclame fotografie IJsland

photocrati galleryVoor een buitenlandse opdracht vertrek ik morgen naar de meest westelijke punt van Europa.

 

Het uitvoeren van een mooie opdracht is altijd een feest. De gunning van het werk, de waardering voor je fotografie of het terugzien van je foto’s op verschillende plekken zoals een magazine of krant went voor mij niet. Ik ben er iedere keer weer trots op. Maar er is meer. Doordat de opdrachten zo divers zijn merk ik steeds vaker hoe geweldig het is in contact te komen met andere professionals en hun werk. Je ontmoet bijzonder interessante mensen maar ook kom je op plaatsen die normaal ‘gesloten’ zijn. Of dat nu bovenop een enorme kraan is of in een afgesloten deel ten behoeve van een schapenscheerder, ik ervaar het als een eer van die gelegenheden gebruik te kunnen maken. Het motiveert me extra aandacht te besteden aan het werk wat ik doe.

Vandaag heb ik zojuist ingecheckt bij Icelandair voor een trip naar IJsland. Ik zal daar voor het Hotel Latrabjarg aan het Patreksfjörður in IJsland reclame fotografie verzorgen en tegelijkertijd een Google Streetview Trusted bedrijfspanorama maken. Het hotel ligt bijna op de meest westelijke punt van Europa bij de zogenaamde Westfjorden, een adembenemende kustlijn met metershoge kliffen. De beroemde papegaaiduiker vind daar zijn broedgebied en die zal ik zeker ontmoeten.

photocrati gallery

Het gebied ken ik door een eerdere reis met Nordic Vision die ik samen met natuurfotograaf Theo Bosboom heb gemaakt. Ik heb daar de eigenaars van het Hotel Latrabjarg voor het eerst ontmoet.
Het gebied hoofdzakelijk alleen in de zomer toegankelijk. In de winter is het door de weersomstandigheden vaak onbereikbaar en dus sluit het hotel.
In de omgeving zijn op de relatief onbekende Westfjorden unieke plaatsen en natuur te bezoeken.

Dus, de koffers zijn gepakt, de foto apparatuur veilig in bekistingen gedaan en klaar voor de fotografie in IJsland. De resultaten van deze reclame fotografie zal ik binnenkort zeker met jullie delen!