Nieuwe schoolgids voor De Kleine Prins; school fotografie

Montessori en Dalton school De Kleine Prins vereerde mij met een school fotografie verzoek om de nieuwe schoolgids foto’s te maken. Leerkrachten en kinderen waren allemaal spontaan en de sfeer binnen de scholen was opperbest. Dat maakt het mogelijk mooie actie foto’s te maken. Per locatie moesten minimaal 10 foto’s worden geleverd wat meer dan gelukt is mede door de medewerking van de 2 scholen. Uiteraard ben ik zeer benieuwd naar het resultaat van de nieuwe schoolgids en kalender voor het komende leerjaar en vind het geweldig daar een bijdrage aan te hebben mogen leveren!

De Kleine Prins 2014-2         De Kleine Prins 2014         De Kleine Prins 2014-3         De Kleine Prins 2014-4

De school fotograaf is niet meer de fotograaf van vroeger. In de jaren ’60 en ’70, de jaren waarin ook ik als kleine jongen keurig in het gelid werd gefotografeerd is voorbij. Tegenwoordig willen we modernere foto’s waar best meer vrolijkheid en spontaniteit uit mag stralen. Maar ook de verdere verspreiding van de foto’s naar ouders toe is veranderd met de komst van internet. Geen enkele reden dus te blijven hangen in een oud stramien. Moderne vlotte en goede schoolfotografie kan. Ik kan u daar vrijblijvend in adviseren.
Samen met mijn collega’s van Fotocollectief De Aap in Rotterdam ben ik goed in staat op sprankelende manier de school fotografie te realiseren. Of het nu gaat om het maken van foto’s van de kinderen of juist, zoals in deze opdracht voor een wervende schoolgids.